Bârladul devine din ce în ce mai sufocat. Municipiul deține o infrastructură care nu a fost proiectată pentru numărul curent de mașini aflate în circulație. Fără străzi adecvate și fără parcări, mașinile se înghesuie pe marginile micuțelor străzi ale Bârladului. Mai rău, mașinile aduse în Bârlad în ultimii ani sunt vechi și poluează.

Situația parcărilor devine critică în municipiu – mașinile cetățenilor, în lipsa alternativelor, blochează benzi întregi din străzile, oricum pline de gropi. Oamenii așteaptă parcările promise dar acestea nu apar de cât în pliantele împărțite în campania electorală.

Mai mult, parcările cu plată, din zona Piața Mare, sunt blocate de mașini care…sunt de vânzare. Deși acestea sunt parcări cu plată, gestionate într-un fel sau altul de Primărie, mașini cu numere de înmatriculare străine ocupă locurile ce ar trebui folosite de cetățenii aflați în tranzit în zonă. 

Plătesc oare proprietarii taxa de parcare în continuu? Greu de crezut, însă așteptăm cu mare interes răspunsul primăriei.

Propunem primăriei identificarea unui spațiu special amenajat pentru tranzacții cu mașini, astfel încât să putem elibera parcările și drumurile din zona centrală de mașini expuse pentru vânzare.

Răbdarea bârlădenilor ajunge la final. Vrem un oraș curat și administrat eficient. De câțiva ani ne sunt promise parcări și sensuri giratorii, străzi mai bune și un trafic eficient, dar situația nu pare a se îmbunătăți.

Există zeci de exemple de administrație eficientă –  trebuie să ne inspirăm de la cei mai buni și să adaptăm modelul.

USR Bârlad vrea mai mult pentru municipiu, vrea un model de dezvoltare, nu unul de supraviețuire. Invităm Primăria Bârlad și Consiliul Local să vina cât mai repede cu soluții, iar parcările să poată fi utilizate de cetățeni, nu ca spații comerciale