USR Vaslui s-a extins, filiala locală USR Negrești fiind constituită și având primele sale alegeri. Negrești este unul dintre cele mai puțin dezvoltate orașe din județul Vaslui și din România, o nouă viziune asupra administrării orașului fiind mai mult decât necesară, fostele administrații lăsând practic orașul fără nici o perspectivă de dezvoltare durabilă.
„Prin înființarea unei filiale la Negrești ne propunem să avem un impact pozitiv, să putem propune soluții sau alternative la politicile locale și, cel mai important, să reprezentăm cetățenii care nu se regăsesc în partidele existente. Negrești este un oraș cu multe probleme, însă câteva ies în evidență. Șomajul crescut și lăsarea în paragină a spitalului orășenesc Negrești sunt două chestiuni asupra cărora ne vom concentra pe termen lung, absența oportunităților de dezvoltare profesională fiind și unul dintre motive pentru care orașul suferă în continuare din cauza depopulării.” , a declarat noul președinte ales al filialei USR Negrești, Florin Mardare.
Președintele USR Vaslui, deputatul Mihai Botez, a asistat la constituirea și alegerile din cadrul noii filiale.
„Situația orașului Negrești îmi este cunoscută de dinainte de a fi parlamentar. Mă bucură faptul că USR are acum o ancoră și în Negrești, oameni cu dorință de implicare, pregătiți să propună soluții pentru multiplele probleme din oraș. Pe lângă suportul meu ca președinte al filialei județene, de ceva timp am deschis cabinetul parlamentar, unde am întâlniri recurente cu cetățenii. Pe această cale le reamintesc negreștenilor deschiderea mea de a comunica despre problemele lor și perspectivele de dezvoltare pe toate căile.”, a declarat președintele USR Vaslui, deputatul Mihai Botez.