Filiala Locală Bârlad a Uniunii Salvați România a urmărit cu atenție desfășurarea evenimentelor legate de situația transportului în comun în municipiul Bârlad. Dat fiind faptul că USR nu are reprezentare în Consiliul Local Bârlad, am participat ca simpli cetățeni la ședințe.

Nu am putut să nu observăm faptul că domnul deputat Adrian Solomon, pozează într-un cunoscător al dreptului administrativ și vine să dea lecții în CL Bârlad, deși în componența consiliului sunt 10 membri ai PSD care pot vorbi pe acest subiect și care au fost aleși pentru a reprezenta cetățenii în CL Bârlad. Din fericire, domnul Solomon a fost lăsat să vorbească în ședință, deși colegii lui de prin țară nu lasă deputații și senatorii USR să vorbească în timpul ședințelor de Consiliu Local sau Județean, încălcând legea în mod abuziv. Democrația este bună doar când este pentru PSD?

Concomitent, domnul Solomon uită că acest contract, cu firma Vertrantis, firmă ce a asigurat în ultimii doi ani și jumătate transportul în comun din Bârlad, a fost semnat pe vremea administrației PSD. Dacă ne uităm pe conținutul ofertei cu care firma a participat la licitație, ne dăm seama că se impuneau lămuriri suplimentare din partea firmei. Nici o firmă nu poate da randament fără un profit minim – de ce administrația PSD a presupus că se poate altfel? Nu înțelege PSD cum funcționează o afacere? Contractul a fost semnat pe vremea vechii administrații de altfel cu mare fast, aceasta fiind în măsură să ceara și lămuriri.

Primarul trebuia să prevadă faptul că firma de transport va ajunge în acest punct. Numeroasele adrese trimise de către firma Vertrantis deja prevesteau acest moment, însă primăria a rămas inertă și a adoptat strategia struțului: a băgat capul în nisip că poate problema dispare. Primăria trebuia să verifice executarea contractului, să fie într-o comunicare deschisă cu firma și în limitele contractului să ajute firma să livreze serviciile și investițiile promise.

Îl invităm pe domnul Solomon să apere mai bine interesele cetățenilor din județ în Parlament. În Camera Deputaților, acesta votează proiecte nocive, contrar intereselor cetățenilor, iar pozițiile lui xenofobe, țin prima pagină a ziarelor, fără să facă cinste județului.

Cerem primarului să comunice mai bine și să fie proactiv cu toate problemele orașului, nu să acționeze ca un pompier stingând incendii atunci când mai apare câte o problemă. Amânarea rezolvării problemelor transportului l-a adus în acest punct. Pe de altă parte, de guvernare locală PSD și soluții PSD am mai avut parte, și orașul nostru a fost adus la stadiul de comună prăfuită. Nu mai vrem așa ceva.

E timpul ca cetățenii să trăiască într-un oraș curat, să aibă condiții decente și cu servicii de calitate.