Sâmbătă, 7 iulie, a.c., Primăria Municipiului Bărlad a fost gazda unei întâlniri speciale. Domnul Rene Balana, Primar al localității franceze Vergeze (cu care municipiul Bârlad este înfrățit din anul 2009), însoțit de doi dintre viceprimarii localității, s-a întâlnit cu Primarul Municipiului Bârlad, av. DUMITRU BOROȘ, viceprimarul Roxana MIRON-FERARU și cu mai mulți consilieri locali.

Vizita, desfășurată în context oficial, a făcut parte din programul oaspeților francezi, care au venit în Bârlad pentru mai multe zile. Însoțit de viceprimarii Michele Teyssier și Isabelle Debrie, precum și de consilierul local Michel Legrand, Excelența sa Rene Balana a remarcat, în primul rând, căldura cu care a fost primită delegația franceză, precum și posibilitatea oferită de municipalitate de se întâlni și discuta cu investitori locali, cu care s-ar putea dezolta relații economice româno-franceze.

„Pentru noi a fost o onoare și o bucurie să venim, unii dintre noi, pentru prima dată în orașul dumneavoastă. Discuțiile pe care le-am avut cu domnul primar Boroș, în special, precum și cu o bună parte din consilierii locali, dar și cu mai mulți oameni de afaceri, nu sunt decât un pas înainte pentru dezvoltarea relațiilor de prietenie și colaborare dintre Vergeze și Bârlad. Sunt ferm convins că, așa cum deja am stabilit cu domnul primar Boroș, în viitorul foarte apropiat vom putea pune bazele chiar și unei colaborări pe segmentul economic, nu doar pe cel sportiv pe care, iată, deja avem schimburi de experiență puternice și colaborări foarte bune. Vă încurajez să ne cereți sprijinul și chiar am primit cu brațele deschise propunerea oamenilor de afaceri cu care am vorbit de a veni la Vergeze pentru a dezvolta legături reciproc avantajoase și pe această direcție. Gazdelor vreau să le mulțumesc în numele întregii delegații pentru posibilitatea de a ne oferi o vizită la Bârlad pe cât de plăcută, pe atât de utilă și benefică pentru ambele orașe înfrățite”, a spus Primarul Rene Balana.

„Așa cum a punctat și domnul primar Balana, interesul de a dezvolta pe mai departe și o colaborare economică între investitori din orașele noastre este evident. Ambii suntem dispuși, la nivel administrativ, să susținem dezvoltarea unor legături pe acest segment, întrucât avantajele locale reciproce sunt foarte mari pentru comunitațile noastre. Așa cum am arătat că se poate colabora foarte bine pe domeniul sportiv, putem acum să ne gândim să extindem sfera relațiilor comune. Vreau, la rândul meu, să le mulțumesc oaspeților francezi în numele locuitorilor municipiului Bârlad pentru ideile și viziunile de dezvoltare pe care ni le-au împărtășit și să îi asigur că vom dezvolta și mai mult relațiile pe care le avem în cadrul parteneriatului Vergeze – Bârlad. Trebuie să remarcăm și sprijinul pe care l-am primit, pentru organizarea acestei vizite, din partea Episcopiei Hușilor, Muzeului „Vasile Pârvan”, CARP Bârlad, Centrului „Mihai Eminescu”, Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, precum și Clubului Sport Școlar Bârlad”, a spus primarul Dumitru BOROȘ.

Totodată, din delegație oficială a oaspeților francezi au mai făcut parte și antrenoarele de gimnastică Tatiana Popa și Gabriela Iordăchiță (bârlădeancă stabilită în Vergeze), împreună cu un lot de șapte gimnaste al Clubului „Gym Art” Vergeze, care a participat, vineri, 6 iulie, la Proiectul Educațional Internațional Public-Privat „Zbor spre Performanță”, desfășurat în colaborare cu CSS Bârlad.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Bârlad