Cupa Wazary editia a III a
Concurs de arte martiale pentru copii si juniori la Brazilian jiu Jitsu

Cupa Wayary editia a III a care a avut loc Sambata 26 august 2017 a fost prima competitie de Brazilian jiu jitsu organizata in Barlad, acesata s-a adresat copiilor si juniorilor, la startul competitiei sau inscris 170 de sportivi cu varsta cuprinsa intre 4 si 18 ani, de la 15 cluburi de arte martiale din tara, 8 dintre acestea fiind din judetul nostru.
Cluburi participante : Daos Combat Bucuresti, Absoluto Bucuresti Vipguard Tecuci, Dunarea Albastra Galati, Shin Do Brasov, Musashi si Okami Seishin Piatra Neamt, Shi Tei Do Ko Barlad, Kentai Dojo Barlad, Miyagi Dojo Barlad, Fight Club Titans Barlad, Gold Dragon Fight Barlad, Scorpion MMA Vaslui, Budokan Vaslui,
Obiectivul principal al acestei competitii a fost promovarea stilului Brazilian Jiu Jitsu in randul copiilor si tinerilor ca mijloc alternativ de petrecere a timpului liber, fiind cunoscute beneficiile aduse de acest sport, doua dintre cele mai importante fiind dezvoltarea personala multilaterala si formarea de caractere puternice.
Luptele s-au desfasurat pe categorii de varsta si greutate, nivelul tehnic ridicat si darzenia cu care au luptat sportivii au facut din aceasta competitie un adevarat spectacol.
Am remarcat calitatea si buna pregatire tehnica a tuturor sportivilor de la cluburile participante si pentru asta felicit si imi aduc respectul deosebit fiecarui sensei pentru munca colosala de multe ori neinteleasa si de asemeni trebuie felicitat fiecare sportiv in parte indifferent de varsta sau de experienta lui competitionala pentru daruirea lor in clubul din care fac parte.
La sfarsitul meciurilor s-au premiat primele cinci echipe care au reusit sa abtina cele mai multe medalii de locul intai, clasamentul fiind urmatorul:
Locul 1 ACS Wazary Dojo Barlad – 21 medalii de locul intai
Locul 2 ICON Romania – 19 medalii de locul intai – aceasta echipa fiind reprezentata de doua cluburi sportive, Fight Club Titans Barlad 11 medaliide locul 1 si de Daos Combat Bucuresti 8 medalii de locul 1
Locul 3 Vipguard Tecuci – 11 medalii de locul intai
Locul 4 Kentay Dojo Barlad – 6 medalii de locul intai
Locul 5 Shin Do Brasov – 4 medalii de locul intai
Tin sa multumesc Asociatiei Pro Bjj, tuturor colaboratorilor care au fost alaturi de noi, multumesc intregii familii Wazary, pentru implicarea deosebita in organizarea acestui eveniment si nu in ultimul rand trebuie sa felicit copiii nostri care au luptat pentru a mentine trofeul acasa, sunt mandru ca sunt senseiul vostru.
De remarcat faptul ca din cei 37 de sportivi ai clubului nostru inscrisi in aceasta competitie 15 dintre ei au fost la prima participare, reusind evolutii bune chiar daca au fost asistati la colt de colegii mai experimentati. Am aratat ca o echipa adevarata si ma bucur sa vad la fiecare dintre copiii nostri o evolutie si asta imi da forta necesara de a merge inainte.

La categoriile de open unde pricipalul criteriu de departajare a fost doar varsta -12 ani, -14 ani , -18 ani baieti si -12 ani, -16 ani fete clasamentu a fost urmatorul :
-12 ani baieti
Loc 1 Focsa Mihai – Daos Combat Bucuresti
Loc 2 Stupu Eduard – Wazary Dojo Barlad
Loc 3 Albu Alexandru – Wazary dojo Barlad

-14 ani baieti
Loc 1 Burca Andrei – Wazary Dojo Barlad
Loc 2 Matei Marian – Daos Combat Bucuresti
Loc 3 Bodoasca Marius – Daos Combat Bucuresti
-18 ani baieti
Loc 1 Jesu Marian – Fight Club Titans Barlad
Loc 2 Ghinea Romeo – Vipguard Tecuci
Loc 3 Lazar Laurentiu – Vipguard Tecuci

-12 ani fete
Loc 1 Teletin Stefania – Wazary Dojo Barlad
Loc 2 Craciun Alexandra – Wazary Dojo Barlad
Loc 3 Mislea Raluca – Okamy Seishi
-16 ani fete
Loc 1 Turcu Luiza – Vipguard Tecuci
Loc 2 Amarinei Andreea – Wazary Dojo Barlad
Loc 3 Manolache Nicoleta – Vipguard Tecuci