COMUNICAT DE PRESĂ

Luni 23 aprilie, militarii Armatei României sărbătoresc Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruinţă.
Cu această ocazie în unităţile militare din garnizoana Bârlad vor avea loc depuneri de coroane pentru omagierea jertfelor înaintaşilor, evocarea tradiţiilor de luptă ale unităţilor, precum şi activităţi sportive şi aplicativ-militare.
Programul manifestărilor organizate de unităţile militare din garnizoana Bârlad, cuprinde:
În perioada 04-20.04.2018 – competiţii sportive şi aplicativ-militare la care s-au înscris loturile sportive aparţinând unităţilor militare din garnizoană şi cele ale structurilor M.A.I. din Bârlad.
În data de 20.04.2013, între orele 10.00-13.00, la sediul unităţilor militare din strada Tecuciului, nr. 1-2, se va desfăşura o expoziţie de tehnică şi echipamente militare, exerciţii demonstrative de tip DRILL TEAM .
În data de 23.04.2013, începând cu ora 09.00, la sediul unităţilor militare din strada Tecuciului, nr. 1-2, se va desfăşura un ceremonial militar – religios la „Statuia Caporalului Muşat”, precum şi defilarea unităţilor.
Începând cu orele 11.30, la sediul Cercului Militar Bârlad din strada 1 Decembrie 1918, nr. 25, va avea loc un simpozion şi un spectacol dedicat Zilei Forţelor Terestre precum şi festivitatea de premiere pentru competiţiile sportive organizate în perioada 04 -20.04.2017.
De asemenea în cadrul activităţilor va avea loc o întâlnire între generaţii la care vor participa veterani de război, militari activi şi elevi de colegii militare.
Comandantul Regimentului 52 Artilerie Mixtă, va premia un elev de colegiu militar care a obţinut rezultate remarcabile în procesul de învăţământ iar Comandantul Batalionului 85 Sprijin Logistic, va recompensa printr-un ajutor umanitar un număr de trei elevi, cu rezultate foarte bune în procesul de învăţământ dar cu o situaţie materială precară
La aceste activităţi sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi mass-mediei, cadre militare active din M.Ap.N. şi M.A.I., cadre militare în rezervă şi în retragere, veterani de război, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor de educaţie şi cultură din Municipiul Bârlad.