Iulian Mihail Bîca declară că a susținut, dar a și votat patru ”Proiecte majore în infrastructură” pentru județul Vaslui. Acestea vor fi motorul dezvoltării economice a județului în următorii ani. Senatorul liberal declară: 

”Bugetul pemtru anul 2023 va pune județul Vaslui pe harta investițiilor în infrastructura rutieră și feroviară.

 Voi urmări stadiul de implementare a proiectelor și vă voi ține la curent cu progresul acestora”

-Varianta de Ocolire Bârlad se află în execuție (60%) fiind pe lista principalelor proiecte finanțate din fonduri Europene și bugetul Ministerului Transportului pe anul 2023. Investiția totală a acestui proiect este de 189.668.000 lei, prin buget fiind alocate toate sumele necesare finalizarii investiției.

-Varianta de Ocolire Vaslui cu o valoare totală, de 655.602.000 lei, are alocate sumele necesare întocmirii documentației și începerii lucrărilor.

 -Drum Express Tișița – Albița, va continua întocmirea studiului de fezabilitate cu profilul de drum express pe toată lungimea, fiind alocate toate sumele necesare întocmirii documentației.

-Magistrala Feroviara M600 Iași-Bârlad-Tecuci: se vor executa lucrări de modernizare și restabilire a parametrilor tehnici în vederea creșterii vitezei de circulație a trenurilor. În acest moment fiind la faza de licitație a lucrărilor de execuție. Valoarea lucrărilor este de 50.9 mil.EUR cu o durata de execuție de 18 luni.

După toate aceste alocări bugetare se pare că semne bune are anul care vine.