Ca urmare a adresei Inspectoratului Școlar Județean Vaslui înregistrată la Instituția Prefectului prin care se aduc la cunoștința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, propunerile consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ din județ în vederea aprobării suspendării cursurilor şcolare organizate în scenariul nr. 2 în două unități de învăţământ și o clasă dintr-o unitate de învăţământ, avizate de Direcția de Sănătate Publică Vaslui și de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui întrunit în ședință extraordinară a adoptat Hotărârea numărul 26 prin care se aprobă suspendarea cursurilor şcolare organizate în scenariul nr. 2 în două unități de învăţământ și o clasă dintr-o unitate de învăţământ, în contextul confirmării unor cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, pe o perioada de 14 zile, începând cu data de 25.09.2020.

 

Unitățile școlare care sunt confruntate cu acest scenariu sunt: Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” cu trei elevi din trei clase diferite, Școala Gimnazială ”Episcop Iacov Antonovici” cu un elev și Gradinița cu program prelungit numărul 2 Vaslui cu două cadre didactice și două din cadrul personalului auxiliar.

 

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerea celor 3 unităţi de învăţământ va dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii:
a) curăţenia şi aerisirea claselor/ sălilor;
b) dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor celor 3 unităţi de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete;
c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul unităţilor de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/ carantinaţi la domiciliu.