Datoria sfântă a fiecărui român este să își apere familia și țara, să își conserve tradițiile și să se îngrijoreze de viitor!

Dragi bârlădeni,

Momentul 1 Decembrie reprezintă pentru fiecare dintre noi, de mai bine de 100 de ani, o explozie de patriotism și de mândrie pentru că SUNTEM ROMÂNI. Ne scriem cu mândrie istoria, suntem patrioți și mai uniți de la an la an! Dar ceea ce ne redefinește ca neam, în fiecare clipă a existenței noastre, trebuie să fie transmiterea dragostei de țară generațiilor viitoare. Să ne învățăm copiii că dragostea de neam și de glie este la fel de importantă ca cea de familie! Să învățăm generațiile viitoare că românii au știut dintotdeauna să se unească, fie la bine, fie la greu! Unitatea este cea care a dat mereu forță poporului român, mereu atât de mândru de faptele de vitejie ale înaintașilor care l-au definit. De la Mihai Vitezul și până la fiul drag al Bârladului, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, sau la Mihail Kogălniceanu, Brătianu sau Regele Ferdinand, trecând prin războaie care îi amenințau chiar existența, acest POPOR a rămas drept pe aceste meleaguri atât de minunate, sub straja veșnică a Ocrotitorului său, Sfântul Apostol Andrei.

 

Să contribuim și noi, stimați bârlădeni, la păstrarea pe vecie a acestei sfinte moșteniri și să nu renunțăm niciodată la idealurile de UNIRE și de reîntregire a neamului!

Iubiți-vă țara, prețuiți-vă unii pe alții și fiți în continuare mândri că sunteți ROMÂNI!

Trăiască România Mare, una și nedespărțită!

La mulți ani, români!

La mulți ani, România!