Pentru asigurarea medicamentelor de bază persoanelor peste 65 ani, persoanelor fără susținători, bolnavilor cronici, persoanelor cu dizabilități sau altor asemenea, la solicitarea Primăriei municipiului Bârlad au răspuns și asigură servicii de specialitate, următoarele farmacii:
– BIOSFARM 3 BÂRLAD, strada Republicii nr. 251 (Stadion) -telefon 0235419220, Program orar 07.30 – 22.00. Persoane responsabile: Farmacist Ștefana AILIESEI, farmacist Ramona CONSTANTINESCU.

– ELEFARM BÂRLAD, strada Republicii nr. 190 (vis-a-vis de Florăria Trandafirul de lângă CEC) – telefon 0751 078 002, Program orar 07.30 – 20.00. Persoane responsabile: Farmacist Gabriela PRISACARIU, Farmacist Carmen RÂPAN.

PENTRU CA SĂ BENEFICIAȚI DE SERVICIILE DE ASIGURARE A MEDICAMENTELOR, VĂ RUGĂM SĂ PARCURGEȚI URMĂTORII PAȘI:

1. Telefonați la una din cele 2 farmacii, la numerele de telefon afișate (vă recomandăm să telefonați la farmacia cea mai apropiată de domiciliu).

2. Comunicați farmacistului (persoanei de contact) următoarele date:
a. numele și prenumele;
b. lista cu medicamentele necesareși dacă aveți rețetă pentru cele compensate sau gratuite;
c. adresa la care se vor livra medicamentele solicitate;
d. numărul de telefon la care puteți fi contactat.

3. Farmacistul vă comunică dacă medicamentele se găsesc în farmacie și valoarea acestora.

4. Responsabilul de la Primăria municipiului Bârlad sau persoana voluntară pentru îndeplinirea serviciului de livrare, vă înmânează medicamentele solicitate pe bază de chitanță.

NOTĂ: dat fiind faptul că la nivel național farmaciile se confruntă cu un deficit acut al unor medicamente sau produse parafarmaceutice, comenzile se vor procesa în limita stocului disponibil. În cazul lipsei de pe stoc a unor medicamente destinate eliberării pe bază de rețetă compensată sau gratuită, termenul de onorare poate fi, conform legii, de până la 72 de ore.