Cristian Tudor Popescu a declarat la Stirile Pro TV: „Prin glasul acelui individ de la Ministerul Justitiei a rfost refuzat orice dialog. Daca gestul e inghitit de populatie, dupa el nu mai urmeaza decat dictatura.

Dupa alegeri, tot la Pro TV, spuneam ca ne-am intors 1990. Gresit! Ne-am intors in decembrie 1989, dupa cum arata puterea PSD- ALDE. Suntem la cheremul puterii… Sfidare totala! Declanseaza un razboi civil impotriva justitiei.

Toare parchete, organisme nationale si internationale, inclusiv MCV, s-au pronuntat impotriva acestor acte, dar Guvernul a fortat. Dragnea spera ca oamenii acestia, cei din strada, sa cedeze… Cred ca sunt trupe care apara Monitorul Oficial acum. O sa vedem daca traim in Romania sau in Romanica.”

Puterea politica din Romania a declarat razboi altei puteri din Romania

„In aceasta seara, puterea politica din Romania a declarat razboi altei puteri din Romania, puterea Justitiei. Ce s-a intamplat in aceasta seara este o declaratie de razboi! Nu doar justitiei, ci si cetatenilor romani, care au inteles sa se opuna acestui act totalitar! Vine direct din bezna comunista de dinainte de 1989. Nu stiu cum se poate raspunde la asa ceva, acest robot bolnav pe care l-am vazut in aceasta seara (n.r. – ministrul Justitiei) nu a oferit nicio cale de dialog, nu a oferit niciun raspuns care sa ofere o perspectiva de dialog. Nici la cel mai mic nivel – de ce nu veniti in Parlament, cum a spus acum 24 de ore!”, a spus CTP intr-o interventie la Digi 24.

Cristian Tudor Popescu considera ca avem parte de o noua „marti neagra”: „Acum avem dictatul de marti! Inca o marti neagra in istoria civilizatiei politico-juridico-cetatenesti din Romania. Aici atacul este clar, domnul Dragnea si Grindeanu s-au retras in ariergarda, l-au lasat pe acest robot bolnav. Este clar, PSD-ul lui Dragnea a declarat razboi Justitiei!”

Guvernul a adoptat marti seara Ordonantele controversate, care au scos zeci de mii de oameni in strada, si a anuntat public adoptarea dupa ora 22:00! Ordonantele se refera atat la gratiere, cat si la modificarea Codului Penal, astfel incat, spre exemplu, faptele de abuz in serviciu cu prejudiciu pana in 200.000 de lei nu mai sunt pedepsite.