Patru ani de mandat în Consiliul Local Bârlad au fost trecuți cu vederea ca și cum nici nu ar fi fost. Așteptăm validarea următorului Consiliu nu fără să radiografiem puțin cel ce se poate numi, unul dintre cele mai  ”slabe” Consilii Locale din ultimii douăzeci de ani.

  ”Gigi Contra” se pare că este un personaj bine conturat în democrația românească și originală din ultimii treizeci de ani din România. El este personajul ideal pentru a radiografia eșecul politic al unei sau alteia formațiuni politice aflate la guvernare sau în opoziție.

  Din legislatura 1996 – 2000  urmăresc ,cu regularitate, Ședințele Consiliului Local Bârlad, pentru a vedea care sunt ”Hotărârele” care,  pe plan local au efect de lege, se iau în raport cu trasarea obiectivelor și direcțiilor de dezvoltare ale orașului . Întradevăr sună foarte frumos aceste cuvinte dar în realitate…..

    De-a lungul timpului, Consiliul din legislatura 1996-2000 a fost format din cinci formațiuni politice și doi consilieri independenți. Întrebat fiind despre cum se descurcă cu așa ”consiliu pestriț” primarul Doru Gabriel Craus (1996-2000)  a răspuns:

   _  Greu ! Dar nu imposibil. Prin arta negocierii și a compromisului.

Revenind la celebrul consiliu din perioda 2016-2020 nu putem spune același lucru. Toți consilierii lui ”Gigi Roșu” ca la un semn începeau să aducă diferite argumente care mai de care mai puerile și mincinoase la adresa proiectelor de hotărâre pe care urmau să le trântescă la vot. Iată câteva exemple: 

Patinoarul votat impotrivă pentru că deranjează populația din zonă.

Asfaltarea a 14 străzi din Bârlad, lasă banii acolo pentru Munteni, Podeni.

Terenuri pentru întreprinzătorii particulari care doresc să dezvolte o afacere, în prelungirea Centrului de Afaceri, nuse poate.

Exemplele pot continua dar nu mai are rost să mai a duc și alte argumente pentru a susține că a cest consiliu local ( sau mai bine zis o parte a acestuia) a fost toxic pentru a cest oraș. Susținătorii lui ”Gigi Contra”, oameni cu minte puțină, au avut ca unic argument, bineînțeles că nedeclarat, că nu au fost proiectele lor deci nu trebuie să treacă.

Dar despre morți numai de bine deoarece nu pot decât să ”privesc înapoi cu mânie” și să spun că am irosit patru ani degeaba urmărind aberațiile unor ”expirați”.       

de MIHAI CĂTĂLIN