În cadrul ședinței parlamentare pentru votarea Bugetului României pentru anul 2023 senatorul liberal Iulian Bîca a susținut și votat cele mai importante inevstiții ale județului Vaslui din acest an.

 

Am susținut și votat următoarele proiecte importante din jud. Vaslui:

-Varianta de Ocolire Bârlad se află în execuție (60%) fiind pe lista principalelor proiecte finanțate din fonduri Europene și bugetul Ministerului Transportului pe anul 2023. Investiția totală a acestui proiect este de 189.668.000 lei, prin buget fiind alocate toate sumele necesare finalizarii investiției.

-Varianta de Ocolire Vaslui cu o valoare totală, de 655.602.000 lei, are alocate sumele necesare întocmirii documentației și începerii lucrărilor.

 -Drum Express Tișița – Albița, va continua întocmirea studiului de fezabilitate cu profilul de drum express pe toată lungimea, fiind alocate toate sumele necesare întocmirii documentației.

-Magistrala Feroviara M600 Iași-Bârlad-Tecuci: se vor executa lucrări de modernizare și restabilire a parametrilor tehnici în vederea creșterii vitezei de circulație a trenurilor. În acest moment fiind la faza de licitație a lucrărilor de execuție. Valoarea lucrărilor este de 50.9 mil.EUR cu o durata de execuție de 18 luni.

Toate aceste proiecte vor fi urmărite îndeaproape pe parcursul implementării lor și se va da publicității toate etapele de realizare ale lor