Două din cele zece autobuze electrice achiziționate de municipalitatea bârlădeană pentru dotarea SC CUP SA Bârlad și livrate în noiembrie, au intrat în probe.

Cele două autobuze electrice vor circula pe următoarele două trasee:

• Traseul 1: Confecții – Gară – Mihai Viteazul – Podul Pescăriei – Vasile Pârvan – Fepa – Parcarea Park&Ride (Stadion Rugby/Galamar) – Epureanu – Nicolae Bălcescu – Dragoș Vodă – Mihai Eminescu – Confecții;

• Traseul 2: Confecții – Tecuciului – Mihai Eminescu – Dragoș Vodă – Nicolae Bălcescu – Epureanu – Fepa – Stadion Rugby – Vasile Pârvan – Podul Pescăriei – Mihai Viteazul.

Astfel, pe Traseul 1, prima cursă de la Confecții va pleca la ora 6.00, iar prima cursă de la Stadionul Rugby va pleca la 6.30. Deocamdată (poate în perioada de probe), intervalul de succedare al autobuzelor este de 75 minute (o oră și 15 minute). Ultima cursă de la Confecții va pleca la ora 21.15, iar cea de la Stadionul Rugby – de la 21.45 – retur.

Pe Traseul 2, prima cursă de la Stadionul Rugby va pleca la 6.00, în timp ce cea de la Confecții – la ora 6.45. Și în acest caz, intervalul de succedare al autobuzelor este de 75 minute, iar ultima cursă de la Confecții va pleca la ora 21.45, în timp ce, de la Stadionul Rugby, se va pleca la ora 22.15 – retur.

Trebuie spus că flota auto a orașului se află în administrarea Companiei de Utilități Publice (CUP) SA Bârlad, firmă al cărei acționar unic este Consiliul Local Bârlad și care are în atribuții și prestarea activității de transport în comun.

Acestea fac parte din proiectul privind Mobilitatea urbană, finanțat cu fonduri UE.