Ați trecut vreodata printr-o operație? Cineva drag a avut la un moment dat nevoie de sânge?

Ați primit sângele, nu-i așa? Vă bucurați din nou de viața dumneavoastră și a celor dragi.

Câți dintre noi s-au gândit însă vreodată cum ajunge acest sânge la dumneavoastră? Câți știu cât de dificil e drumul sângelui de la donator la primitor?

Centrul de Recoltare a Sângelui din Bârlad există de multe zeci de ani și e singura din județ. A avut întotdeauna o activitate remarcabilă și este în continuare extrem de solicitată.

Dar activitatea acestui centru se desfășoară în condiții greu de imaginat pentru secolul 21. Clădirea este veche și deteriorată iar încălzirea se face și acum cu sobe cu lemne !!! Personalul, în mare majoritate calificat și specializat, trebuie să reziste acestor condiții și o fac cu acea dăruire a celor realmente dedicați muncii lor.

Aceleași condiții trebuie suportate și de donatori, cei care își dau o parte din trupul lor, prețiosul sânge, pentru a salva zeci și sute de vieți neștiute, cu care nu se vor intersecta niciodată.

Oare chiar nu se poate face nimic pentru aceste persoane deosebite?

Clubul Rotary lansează chemarea către toți cetățenii Bârladului, către cei care au avut nevoie de sânge și către cei care ar putea într-o zi avea nevoie, de a ajuta la dotarea Centrului de Recoltare a Sângelui cu un sistem modern și eficient de încălzire. Poate că această îmbunătățire va atrage și mai mulți donatori, de care este atâta nevoie.

Nu fiți indiferenți față de cei pentru care indiferența e un cuvânt necunoscut. Dați de la voi, pentru că într-o zi darul vostru vi se poate întoarce înmiit. Pentru banii voștri poate că într-o zi veți primi înapoi viață.

Clubul Rotary are deschis contul RO51BACX0000001193995000 deschis la UNICREDIT BANK în care cei ce doresc pot contribui cu sume de bani la strângerea celor 70 000 de lei necesari realizării sistemului de încălzire pe gaze naturale.

Vă mulțumim

Rotary Club Bârlad

Persoana de contact – Ing. Valeriu Popa, tel 0742 025658